Uppgifter från fångstrapporterna

posted in: Okategoriserade | 0

Höstfisket är igång med en för årstiden ovanligt hög vattenföring. Goda förutsättningar för lek på de återställda lekbottnarna. Här kommer lite återkoppling på de rapporter som ni fiskare bidragit med hittills i år.

43 rapporterade havsöringar varav 31 rapporterade under oktober månad. 42 fångade med flugfiske och 38 återutsatta. 34 öringar hade kvar sin fettfena, 6 var klippta och vi saknar uppgift på 3 st. De som fångats med klippt fena hade följande mått: 35, 35, 45, 51 och 77 cm.

Största rapporterade fiskar var på 77 och 74 cm. Dom fångades i Maj. Snittlängd i år är 48,4 cm.

Inga rapporter på fångad lax.

Tusen tack för att ni hjälper till med rapporteringen. För oss är detta ett mycket viktigt redskap i det fortsatta arbetet med åarna. Vi återkommer med uppgifter så snart vi fått in uppgifter från årets elfisken. Det ser mycket lovande ut för både havsöring och lax.